De groene bistro

05 maart, 2012

Overheerlijke Bananenpannenkoeken

Weer een favoriet voor jong en oud! Mijn oudste van 2 jaar was blij verrast door de smaak; door de banaan is deze een flink stuk zoeter dan de normale pannenkoek. En we hebben er zelfs extra speciale pannenkoeken van gemaakt, zoals de foto laat zien. Prachtig, zoals hij de ster en het hart tot het laatst heeft bewaard, en iedere andere pannenkoekkruimel eerst van het bord heeft gegeten.
Ook zijn papa was blij verrast tijdens de lunch vandaag, en claimde deze pannenkoek de beste in jaren; een mix van een oliebol en een pannenkoek. Ik mocht deze pannenkoeken in ieder geval iedere dag wel maken van beiden, waarmee mama ook blij verrast was natuurlijk ;)


Deze pannenkoeken zijn ook nog eens zonder dierlijke producten, dus dat is extra lekker bakken! :)

Zowel banaan als gemalen lijnzaad zijn uitstekende eivervangers, en kokosnootolie is in mijn optiek de beste (en lekkerste ;)) olie om in te bakken, omdat deze olie stabiel blijft bij hoge temperaturen en langzamer oxideert (een proces dat verre van goed is voor het lichaam, zoals het roesten niet goed is voor een auto) dan andere oliën door het hoge verzadigde vetgehalte.

Ingrediënten voor 12 stuks:
• 2 bananen
• 800 ml rijstmelk
• 400 gram volkoren meel (ik gebruik meestal zilvervliesrijstmeel)
• 2 el (gouden) lijnzaad, fijngemalen
• 12 tl kokosnootolie

Bereiding:
1) Doe de bananen in een blender en blend deze tot een glad papje.
2) Mix de bananen, de rijstmelk, het meel en het lijnzaad tot pannenkoekenbeslag.
3) Voeg meer meel toe, wanneer je dikker beslag wilt, en voeg meer rijstmelk toe, wanneer je het beslag wat te dik vindt.
4) Laat het beslag even staan (uurtje), wanneer mogelijk, zodat het lijnzaad en de banaan de mogelijkheid hebben om met het beslag te binden.
4) Per pannenkoek gebruik ik een theelepel kokosnootolie om in te bakken.

Deze pannenkoek is op zichzelf al ontzettend lekker, maar ik denk dat deze pannenkoek een heerlijk verrassend dessert vormt samen met een bolletje ijs, vruchtensiroop of je favoriete vruchtensorbet.

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten