De groene bistro

04 maart, 2012

Gigantisch lekkere Geglazuurde Carrot Cake

Wat is het moeilijk om deze carrotcake niet in één keer op te eten!!!
Deze worteltaartjes zijn verschrikkelijk lekker, en dat van pulp van o.a. wortel, appel en peer, waar ik eerder een heerlijke sap van had gemaakt.
Ik werd er helemaal blij van, want het zou jammer zijn natuurlijk om al dat pulp, dat heerlijke en gezonde plantmateriaal, weg te gooien, vooral wanneer ik er zulk lekkers van kan maken; een receptvariant naar het origineel recept van Russell "The Raw Chef" James.


Ingrediënten CarrotCake voor 8 stuks:
• 250 ml wortelpulp (met evt. andere zoete pulp, zoals appel) of geraspte wortel (knijp er dan wel zoveel mogelijk vocht uit)
• 250 ml gemalen amandelen (laat de amandelen een nacht, of minstens 8 uur, weken in water)
• 4 el rozijnen, eventueel fijngemalen
• 4 el kokosrasp
• 8 dadels, fijngesneden of gemalen
• 1 tl nootmuskaat
• 1/4 tl kaneel
• 1/4 tl kruidnagel
• 1/4 tl gember

Bereiding CarrotCakes:
1) Mix alle ingrediënten met de hand en breng het 'deeg' in de gewenste vorm.
2) Laat het minstens een half uur in de diepvries staan, zodat het deeg goed wordt gevormd naar de gewenste vorm, en zet het hierna in de koelkast.

Ingrediënten glazuur:
• 250 ml cashewnoten (laat de cashewnoten eerst 2 uur weken)
• 150 ml water
• 1 el honing
• 2 el kokosnootolie
• 1/2 el vanille

Bereiding glazuur:
Blend de ingrediënten en zet het nog even een half uur in de koelkast om het wat dikker te laten worden.

Serveer een carrotcake met een flinke eetlepel glazuur en garneer het eventueel met wat nootmuskaat. Yammie!
Te bewaren in de koelkast een week, mits luchtdicht verpakt.

Bon appetit!

1 opmerking:

  1. Hij was erg lekker! Ik ga het ook snel proberen.
    De wortel pulp na de sapjes is hier trouwens ook favoriet bij onze konijnen, maar ook bij de kippen! hahaha

    BeantwoordenVerwijderen