De groene bistro

18 maart, 2012

Nieuwe Klassieker: De Groene Burrito

Een verrukkelijke compilatie van smaken en structuren met lekker veel natuurlijke producten. Niet gek, zo'n groene burrito!


Deze burrito bestaat uit heerlijke, knapperige, grote, verse slabladeren, een chili van volkoren rijst, kidneybonen, paprika en zoete aardappel, de beste avocadomousse die ik tot nog toe geproefd heb, de door mij zogenoemde mayocado, en een kruidige notenkruimelmix, die het geheel erg lekker af maakt samen met verse peterselie.


Ingrediënten volkoren chili:
• 100 gram volkoren rijst
• 1 el olijfolie of 2 eetlepels water
• 1 ui, fijngesneden
• 3 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1 wortel, kleingesneden
• 2 tomaten, kleingesneden
• 1 stengel bleekselderij, kleingesneden
• 1 cm gember, fijngesneden of geraspt
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
* 1 el garam masala*
• 150 groentebouillon
• 1 zoete aardappel, kleingesneden
• 100 gram gedroogde kidneybonen, 24 uur in water geweekt en 1 uur gekookt, OF 1 blik kidneybonen

Bereiding volkoren chili:
1) Kook de rijst volgens verpakking.
2) Doe in een (andere) grote pan de olijfolie of het water, en bak de ui, totdat deze zacht is.
3) Voeg de knoflook, wortel, tomaten, bleekselderij, gember, paprika's en garam masala toe, en roerbak deze zo‘n 10 minuten op zacht vuur.
4) Vervolgens kan de bouillon erbij met de aardappel; laat het geheel tot koken komen en dan ruim 5 minuten op een zacht vuur verder pruttelen totdat de aardappel beetgaar is.
5) Voeg de gekookte rijst toe aan de groente en roer het geheel goed

-------

Ingrediënten kruidige notenkruimelmix:
150 gram walnoten
1 el olijfolie
1 el gemalen komijnzaad
1 el gemalen korianderzaad
1 tl tamari

Bereiding kruidige notenkruimelmix:
Doe alle ingrediënten in een blender, en maal het kort totdat de noten kleingemalen zijn.

-------

Serveer de chili bovenop grote verse slabladeren, met hier bovenop een flinke schep mayocado, kruimel hier de notenmix overheen en ten slotte een flinke hand verse peterselie, OF serveer het geheel als een groene burrito, met een slablad als tortilla. YUMMIE!!!

Bon appetit!


* Garam masala is een mix van: (verhouding)
- gemalen korianderzaad (16)
- gemalen komijnzaad (4)
- gemalen zwarte peper (4)
- gemberpoeder (2)
- gemalen kardamomzaad (1)
- gemalen kruidnagel (1)
- gemalen kaneel (1)
- verpulverd laurierblad (1)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten