De groene bistro

01 december, 2015

Heerlijke Hapklare Speculaasbrokken

Sinterklaas is weer in het land. Overal ruik ik heerlijke specerijen; kaneel, nootmuskaat, anijs, gember, koriander, kardemom, kruidnagel... wat een rijkdom voor de zintuigen!

Bak snel wat lekkers, zoals deze speculaasbrokken, om de specerijen in je eigen huis te ruiken!


Heerlijke speculaasbrokken

Ingrediënten voor ongeveer 20 hapklare brokken:
• 6 enorme eetlepels amandelmeel
• 6 flinke eetlepels graanmeel (rogge, tarwe, spelt, rijst)
• 6 el dadelstroop of ahornsiroop (geen honing*)
• 6-8 el vloeibare kokosolie of cacaoboter
• 3 eieren, liefst van eigen kippen
• 2 el perenstroop (zonder toegevoegde suikers!)
• 2 el speculaaskruiden
• 1 el wijnsteenbakpoeder

*Wanneer je honing verwarmt, komen hier gifstoffen bij vrij. Probeer dus nooit honing toe te voegen aan gerechten die gebakken moeten worden in de pan of in de oven.

Bereiding:
1) Verwarm de oven op 175 graden celsius.
2) Doe de amandelmeel, eieren en speculaaskruiden bij elkaar in een kom en roer alles goed door elkaar.
3) Verwarm de verharde kokosolie of cacaoboter au bain marie tot een vloeibare olie.
4) Voeg de rest van de ingrediënten (inclusief de olie) toe aan de kom van de amandelmeel, eieren en speculaaskruiden. Roer weer goed door.
5) Doe het beslag in een schaal van bijvoorbeeld 15 bij 30 cm en bak gedurende 45 minuten in de oven.
6) Laat afkoelen en snijd in hapklare brokken. Erg handzaam. Geen bordjes of bestek nodig. Ideaal voor kinderen! Maar ook volwassenen ;)

Heerlijke Sinterklaasdagen toegewenst!

Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten