De groene bistro

17 mei, 2014

Sapdag 18 : "Make juice not war" ~Kris Carr

Wanneer er iemand dapper is en haar gezondheid naar eigen hand heeft weten te zetten en daarbij een fantastische, humoristische en directe manier heeft om haar verhaal en kennis ter wereld te brengen, is zij het wel: Kris Carr.

Kris heeft in 2003 te horen gekregen dat zij een zeldzame en ongeneeslijke ziekte had met tumoren in haar lever en longen. Haar kanker was al in stadium IV, wat betekent dat de originele tumoren (in haar lever) zich al uitgezaaid hadden naar andere organen (in haar longen).


Zij heeft toen besloten om haar gezondheid in eigen hand te nemen. Ondanks het feit dat haar ziekte ongeneeslijk was, wilde ze nog wel vitaal haar leven leiden. Ze maakte een lijst van al haar fysieke problemen en ging aan de slag, waardoor ze met meditatie aan de slag ging, ze ging sporten en ze ging terug naar school voor voedingsleer. Ze verhuisde van een drukke stad naar een stukje groen buiten de stad, verruilde files, haast en stress in voor meditatie en fast food en alcohol voor een veganistisch dieet en biologische groene drankjes.

Nu 11 jaar later heeft ze nog steeds kanker, maar het is stabiel. Haar tumoren 'slapen'. Maar ze heeft er naar eigen zeggen nog nooit zo goed uitgezien en heeft zich nog nooit zo goed gevoeld; ze heeft eindeloos veel energie, ze heeft een sterke weerstand en ze is gelukkig!

In haar boek Crazy Sexy Diet lees je over de dingen, die haar hebben geholpen om zoveel energie, zo'n sterke weerstand en zoveel blijheid te verkrijgen. Een prachtig boek vol humor. Ze schrijft fantastisch. Een echte aanrader voor iedereen, die zich op een leuke manier meer in voeding wil gaan verdiepen.

Daarnaast heeft ze de boeken Crazy Sexy Cancer geschreven, dat voor iedereen, die persoonlijk kanker heeft of heeft gehad, een grote steun kan zijn, en Crazy Sexy Kitchen, een boek met meer dan 150 leuke en lekkere plantaardige recepten en allerhande leuke keukentips.

Laat je inspireren door haar via haar website www.kriscarr.com, haar boeken of haar documentaire Crazy Sexy Cancer.

Deze grote inspiratiebron voor duizenden mensen, drinkt zoals gezegd haar dagelijkse groene sap en deze bestaat voornamelijk uit de volgende ingrediënten voor 2 grote pullen (1 liter);
• 2 grote komkommers
• 1 grote hand vol boerenkool
• 1 kleine hand vol erwtenkiemen, maar alle kiemen zijn goed, zoals broccoli en alfalfa, alleen zijn erwtenkiemen zoeter
• 4 of 5 stengels bleekselderij
• 1 of 2 broccolistammen
• 1 peer of appel
• 1 stukje gember (2 bij 1 cm)
• 2 handen vol andere soorten bladgroen, zoals Romeinse sla, spinazie, peterselie of paardenbloemblad

Make Juice Not War! :)

Enjoy The Juice! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten