De groene bistro

16 mei, 2014

Sapdag 17: Verzachtende warme Appelsap met kaneel

Terug naar het begin; naar Adam en Eva: de appel!

De appel is mogelijk één van de beste lichaamsreinigers ter wereld en wordt beschouwd als één van de beste anti-tumor en gezondheidsbevorderende middelen.

Het betreft dan wel het eten van de hele appel met al z'n vezels of het drinken van verse appelsap, 15 minuten na het persen. Ik bedoel dus niet appelsap, dat in de winkel te koop is, die de meeste al dan niet alle voedingswaarde heeft verloren.

VERSE RAUWE APPELSAP heeft verder de volgende gezondheidsvoordelen:
• Door de superantioxidanten en kalium bevordert het de gezondheid van ons hart.
• Het unieke aan appel is dat het flavonoïden bevat. Deze stoffen staan erom bekend dat het astma-aanvallen voorkomt. Daarnaast maakt het je longen sterk en effectief werkend.
• De pectine van de appel haalt het aanwezige gif uit de darmen. Daarnaast spoelt de appel de lever en de nieren uit.
• Het verlaagt de slechte cholesterol.
• Het versterkt onze botten door onder andere de vitamine C en het ijzer.
• Door de grote hoeveelheid vitamine C versterkt de appel ook het immuunsysteem.
• Zoals gezegd werkt het als één van de beste anti-tumor middelen of is het misschien zelfs het allerbeste middel dat bestaat, vooral bij longkanker.
• Bij verstopping oftewel constipatie of obstipatie zorgt de stof sorbitol in appel dat de ontlasting minder hard wordt.
• Het heeft geweldige voordelen voor de huid en het haar, waardoor het in vele natuurlijke middelen voor het verhelpen van huidproblemen voorkomt. Bovendien kan verse rauwe appelsap op de hoofdhuid worden gebruikt om roos te verhelpen.
• Door de behoorlijke hoeveelheid vitamine A in appel zorgt het voor verbetering van zicht en oogproblemen.


Dit volgende appeldrankje met kaneel werkt verzachtend voor je gehele systeem, vooral voor je buik, en is nog lekker ook met een heerlijk aroma. Probeer het snel zelf!

Ingrediënten voor een groot glas of een grote mok:
• 3 appels
• 1 flinke snuf kaneel

Bereiding:
1) Pers de appels in een sapmachine.
2) Verwarm de appelsap in een pannetje op een zacht vuur, totdat deze drinkbaar warm is. Niet koken dus!
3) Doe de appelsap in een mok. Roer de kaneel erbij in en ga in een comfortabele stoel zitten of op een fijne bank om heerlijk te relaxen en ervan te genieten!

EnJoy the Juice!

P.S. Zorg dat je appels biologisch zijn of dat je ze anders goed wast met verdund azijn. Het is namelijk een fruit, waarbij normaliter veel pesticiden worden gebruikt om ze te kweken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten