De groene bistro

09 april, 2013

Verwarmende pittige soep met een Indiaas tintje

Om deze paar laatste koude winterse dagen te trotseren heb ik voor jou nog een heerlijk verwarmend soeprecept. Deze soep heeft door de rode linzen, de gember en de specerijen komijn en koriander een lekker pittige Indiase smaak.


Ingrediënten voor 4 grote mokken soep:
• 2 tl gemalen of fijngestampt komijnzaad
• 1 tl gemalen of fijngestampt korianderzaad
• 1 el kokosnootolie, vloeibaar
• 1 ui, fijngesneden
• 350 ml rode linzen
• 1250 ml groentebouillon
• 1 blik kokosmelk
• 1 flinke duim verse gember (ongeveer 2 el fijngesneden gember)
• 1/2 tl zout
• 1/4 tl peper (optioneel, voor extra pit)

Bereiding:
1) Verhit de komijn en de koriander ongeveer 1 minuut in een droge grote soeppan, totdat de kruiden beginnen te geuren.
2) Doe de kokosnootolie in de grote pan bij de specerijen en bak hierin de ui totdat deze transparant is.
3) Voeg dan de linzen en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
4) Zodra het kookt, zet je het vuur zachter en voeg je de kokosmelk, gember, zout en peper toe.
5) Laat de soep een half uurtje pruttelen, totdat de linzen gaar zijn, en pureer het dan.

Tip: Voeg naar smaak korianderblad en citroensap toe.

Bon appetit! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten