De groene bistro

17 maart, 2013

Shamrock Chocolade

Of het nu door mijn rode haar komt of door de warme huiselijke sfeer in de meeste Ierse pubs, waar ik graag kom; ik heb een kleine voorliefde voor Ierland en ik heb zelfs de gelegenheid gehad om er een tijdje te wonen en te werken. Wie weet komt daar mijn liefde voor groen vandaan ;-)

Op deze dag, 17 maart, wordt wereldwijd St. Patricks Day gevierd. De kleur groen en het klavertje; de shamrock, staan symbool voor deze feestelijke dag, waarop mensen, rivieren en bieren groen kleuren. Hierbij een kleine ode aan Ierland; mijn Shamrock chocolade.


Ingrediënten voor ongeveer 15 chocolaatjes:
• 3 handen vol cashewnoten,  2 tot 4 uur in water geweekt
• 8 ontpitte dadels, 2 tot 4 uur in water geweekt
• 1 tl vanillepoeder
• 1 kleine handvol verse spinazie
• 10 el vloeibare kokosnootolie
• 1 grote el ongezoet cacaopoeder

• een spuitzak
• een vorm om het 'deeg' in te spuiten

Bereiding:
1) Vermaal de cashewnoten, de dadels, de vanille en de spinazie tot een zachte groene pasta in een keukenmachine.
2) Voeg de kokosnootolie toe en laat de keukenmachine nog een keer kort draaien.
3) Verdeel het 'deeg' in tweeën, en voeg aan één deel de cacaopoeder toe en roer goed door.
4) Doe het groene deeg en het chocoladedeeg beiden in de spuitzak, zodat de beide kleuren er tegelijk uit komen, en spuit het in de gewenste vorm.
5) Zet de vormpjes minstens een uur in de diepvries en bewaar daarna in de diepvries of in de koelkast. Eenmaal uit de diepvries of koelkast smelten ze vrij snel, dus eet ze snel op! Dat was hier geen probleem ;-)

Bain taitneamh as do bhéil oftewel eet smakelijk! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten