Het is weer radijstijd! Ze liggen hier, op de lokale markt, zo mooi te wezen, en ze zijn niet alleen mooi in deze salade, maar ook nog eens ontzettend lekker en gezond.
Radijs zit bomvol vezels, wat de spijsvertering enorm helpt; de radijs is erg vullend zonder veel koolhydraten te bevatten, dus iedereen, die nog wat overtollig gewicht kwijt wil, doet er goed aan om lekker veel radijs te eten. Verder zijn ze goed voor zo ontzettend veel dingen; voor de maag, de nieren, de blaas, de galblaas, de lever, de huid, ze zuiveren het bloed, verbeteren de bloedcirculatie en verfrissen je adem en mond; een heleboel redenen dus om radijs te eten als snack, appetizer of in deze prachtig gekleurde salade!
Deze salade is een prima maaltijdsalade door de extra pitten en zaden, die de salade een lekkere bite en de benodigde extra gezonde vetten meegeven, en de zachtzoete dressing van cashewnoten.
Ingrediënten salade:
• 1 bosje radijs, in schijfjes
• 1 middelgrote venkel, fijngesneden of geraspt
• 1/4 kleine rode kool, geraspt
• 2 handen vol groene bladsla, in hapklare grootte
• 1 grote wortel, geraspt
• 2 el pompoenpitten
• 2 el zonnebloempitten
• 2 el lijnzaad
Dressing:
• 2 kleine handen vol cashewnoten (bij voorkeur 2 uur geweekt in water)
• 4 el water
• 1 el olijfolie
• 1 el citroensap
• 1/2 tl zout
Bereiding:
1) Vermaal de ingrediënten van de dressing in een keukenmachine.
2) Doe de eerste 5 ingredienten van de salade in een grote kom, giet de dressing erbij en hussel het goed door elkaar.
3) Schep de salade op de borden of in een opdienschaal en strooi dan de pitten en zaden erover.
Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten