Vroeger bij mij thuis en nu nog steeds is soep het begin van de maaltijd en het gezamenlijke punt van rust na een vaak drukke enerverende dag. Het soepmoment is voor mij het moment van bezinning; van het vinden van rust voor jezelf, voor je tafelgenoten en... voor het genieten van de soep! Heerlijk!! Hier nog zo'n fantastisch simpel supersmakelijk soeprecept.
Radijssoep voor 4 kleine porties.
Ingrediënten:
• 2 el kokosolie
• 2 grote rode uien, kleingesneden
• 2 bosjes radijs (ongeveer 40 middelgrote radijzen), schoongemaakt en eventueel door de helft gesneden.
• 5 dl water
• 1 blokje groentenbouillon
• 1 handje vol verse peterselie
Bereiding:
1) Verhit de kokosolie in een middelgrote soeppan en bak hierin de rode ui zo'n 15 minuten op een laag vuur.
2) Voeg na die 15 minuten de schoongemaakte radijzen, het water en de bouillon toe en breng het aan de kook en laat het dan nog 10 minuten zachtjes koken.
3) Doe de inhoud van de soeppan samen met de peterselie in de blender en mix het geheel, totdat het een gladde soep is, en verdeel de soep vervolgens over de borden en garneer met nog wat peterselie.
Bon appetit!!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten