De groene bistro

16 april, 2013

Heerlijk VERSE AnanasMangoChutney

Dit gerecht wil ik het liefst te allen tijde in mijn koelkast hebben staan, vooral op warmere dagen. Het is heerlijk fris, zoet en erg makkelijk te maken; zonder in te koken, zoals de meeste chutneygerechten, dus de vitamines blijven grotendeels bewaard. Het kan werkelijk altijd gegeten worden, of het nu ochtend, middag, avond, nacht is; het is heerlijk bij bijvoorbeeld yoghurt of muesli als ontbijt, als een fruitig tussendoortje, als voorgerechtje of een aanvullend gerecht bij je middagmaaltijd of avondmaaltijd en het is perfect als dessert op zichzelf of als aanvulling bij ijs of pudding. Het is wel duidelijk, denk ik, dat het bij mij thuis niet lang bewaard blijft. ;)


Ingrediënten:
• 1/2 ananas, kleingesneden
• 1 mango, kleingesneden
• 1 kleine witte uit, zeer fijngesneden
• 1 grote teen knoflook, fijngeperst
• 1 duim verse gember, geraspt
• 2 el citroensap
• 2 el korianderblad, fijngesneden
• 2 dadels, ontpit
• 1/2 tl zout

Bereiding:
1) Vermaal 2 eetlepels gesneden ananas en 2 eetlepels gesneden mango samen met de 2 dadels en citroensap tot een saus in een keukenmachine en doe deze fruitsaus in een grote kom. 
2) Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de saus in de kom en roer alles goed om. Giet de chutney over in een glazen pot. Bewaar de ananasmangochutney in de koelkast.


Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten