Als kind was ik dol op paté; dat smeuïge, hartige en ietwat zoete spul dat je in worstvorm of plakken kunt verkrijgen. Iets dat ik niet meer eet, sinds ik me ervan bewust ben dat paté in principe smeerbare lever is. Ik persoonlijk gruwel van de gedachte lever te eten, maar die unieke zachte patésmaak is me altijd bij gebleven. Die voor mij nostalgische smaak heb ik teruggevonden in deze veganistische walnotenpaté. Ik was blij verrast.. en hopelijk jij ook! :-)
Ingrediënten voor ongeveer 20 eetlepels walnotenpaté:
• 4 handen vol walnoten, minstens 2 uur in water geweekt
• 1 winterwortel, kleingesneden
• 1 teentje knoflook
• 1 cm verse gember, geschild en kleingesneden
• 1 el tamari
• 1 el olijfolie
• 1 el citroensap
• 1 handvol verse peterselie, zeer fijngesneden
• 1/2 kleine witte ui, zeer fijngesneden
• 2 el geroosterd sesamzaad
Bereiding:
1) Doe de walnoten, wortel, knoflook, gember, tamari, olijfolie en citroensap in een keukenmachine en maal het fijn tot een smeuig geheel. Doe er eventueel wat water bij, indien nodig.
2) Voeg de fijngesneden peterselie, ui en geroosterd sesamzaad toe, en voila; daar heb je je eigen home made paté! Heerlijk voor op de boterham, cracker of op een toastje als aperitief. Bewaar het in de koelkast en consumeer de paté binnen 4 dagen.
Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten