De groene bistro

12 maart, 2013

CashewKokosBrokken - Een Brok Energie

Een te gek tussendoortje, heerlijk voor bij de koffie/thee of als (onderdeel van het) dessert! Mijn beide kinderen zijn er dol op, en wij, de grote kinderen, ook :-)

Cashewnoten en kokosnoten bevatten zeer goede vetten en zijn van nature al wat zoet. Extra zoet worden de brokken met gedroogde vijgen en abrikozen, die van nature allerlei vitaminen en mineralen bevatten; betere energiebrokken zijn er bijna niet!

Het is een supersimpel recept, maar het duurt (helaas) even, voordat het klaar is; snel beginnen dus! :-)


Benodigde tijd: 3 uur

Ingrediënten voor ongeveer 15 brokken:
• 2 grote handen vol cashewnoten
• 3 gedroogde vijgen
• 3 gedroogde abrikozen
• 6 tot 8 el vloeibare kokosnootolie
• 50 gram fijne kokosrasp (ongeveer 250 ml)

Bereiding:
1) Week de cashewnoten, vijgen en abrikozen ongeveer 2 uur in water.
2) Doe na het weken de cashewnoten, vijgen en abrikozen (zonder weekwater) samen met de kokosnootolie en de kokosrasp in een keukenmachine en vermeng het tot een zacht deeg. Begin met 6 eetlepels kokosnootolie en voeg indien nodig extra kokosnootolie erbij om het een kneedbaar 'deeg' te maken.
3) Verspreid het deeg gelijkmatig in een lage schaal. Ik gebruik een schaal van 10 bij 30 cm, waarbij het 'deeg' dan ongeveer 1 cm hoog komt.
4) Zet de gevulde schaal minstens een uur in de diepvries om het geheel hard te laten worden.
5) Snijd het daarna in blokken van gewenste grootte en bewaar in de koelkast, ..wanneer er nog iets van over blijft dan.. :-)

Tip: Om stap 5 te vereenvoudigen; het uit de vorm nemen en snijden, doe ik wat olie in de schaal en leg ik er bakpapier in, zodat het bakpapier de vorm aanneemt van de schaal. Daarna leg ik het deeg erin, en na de aangegeven tijd in de diepvries is het supergemakkelijk om het deeg eruit te halen zonder dat het de vorm aantast en kun je het deeg in prachtige blokken snijden :-)

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten