Dit gerecht is lekker, het barst van de goede voedingswaarden en het is zeer snel klaar! Binnen 30 minuten, de kooktijd van de linzen, kun je dit gerecht op tafel hebben staan, maar wanneer je linzen uit blik neemt, dan staat het waarschijnlijk al binnen een kwartier te popelen om gegeten te worden :)
Ingrediënten:
• Noedels of pastanoedels, zoals spaghetti - 50 gram per persoon
• 1 blik (bruine) linzen, of nog te koken linzen - 50 gram per persoon
• 1 blik kokosmelk (400 ml)
• 3 (enorme) eetlepels pindakaas
• 1/2 groentebouillonblokje
• 2 el tamari
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 3 cm verse gember, geraspt
• 1 kleine witte ui, kleingesneden
• 3 stengels bleekselderij, kleingesneden
• 2 flinke el verse peterselie, kleingesneden
• Verse spinazie - 1 grote hand vol per persoon
• Ongezouten pinda's - 1 eetlepel per persoon
• Extra peterselie, vers en gesneden - 1 eetlepel per persoon
Bereiding:
1) Was de linzen en kook ze ongeveer 30 minuten in ongeveer 1 liter water.
2) Kook de noedels naar gelang de kooktijd op de verpakking.
3) Breng vervolgens in een derde grote pan de kokosmelk, het halve bouillonblokje, de pindakaas, tamari, knoflook en gember voorzichtig aan de kook, en laat het, onder af en toe roeren, op een klein vuur een minuut of 10 pruttelen.
4) In een kleine bakpan bak je met behulp van 3 el water (in plaats van olie) de ui transparant en de bleekselderij wat zacht. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, en dat het niet aanbakt. Doe er wat extra water bij, indien nodig.
5) Wanneer de pindakokossaus klaar is, zet je hem van het vuur en doe je er de linzen, noedels, ui en bleekselderij, en verse peterselie door. Roer alles goed om, zodat alle noedels door de saus zijn 'aangekleed' :).
6) Versier de borden met de goed gewassen spinazie, leg dan de noedels er voorzichtig bovenop en strooi er de pinda's en peterselie overheen.
Tip: Vervang de pindakaas door amandelpasta om het gerecht nog waardevoller te maken!
Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten