De groene bistro

07 juni, 2012

Sensationele walnotencupcakes met banaan/citroenvulling voor groot en klein!

Deze geweldig lekkere cupcakes (en carrot cakes), louter gezoet met banaan, mango, dadels en rozijnen, heb ik vorige week gemaakt voor een feestje van kinderen rond de 3 jaar. Het was meer dan geslaagd! Vooral de ouders, die erbij waren, waren niet weg te slaan van de schalen, totdat iedere kruimel op was, en vroegen aldoor om de recepten. Door de noten (en/of zaden), fruit en het gedroogd fruit is het lekker natuurlijk en dus ideaal voor kinderfeestjes, maar ook zeker niet te missen op een volwassen feestje, heb ik gemerkt! ;-)



Dan nu eerst het recept voor de walnotencupcake met banaan/citroenvulling! Het recept voor de cashewnotencupcake met mangovulling volgt later deze week.
De recepten zijn varianten op recepten gecreëerd door Ani Phyo.

Mensen met een notenallergie kunnen voor de cupcakebasis in plaats van walnoten cashewnoten gebruiken, zoals ik bij de mango cupcake heb gedaan, want ondanks de naam cashew'noten' zijn dit zaden.

Ingrediënten walnotencupcake - 15 stuks
• 500 ml walnoten
• 75 ml kokosrasp
• 10 ontpitte dadels
• 3 el vloeibare vanille (zonder alcohol)
• mespunt zout

Ingrediënten banaan/citroenvulling - 15 stuks
• 2 handen vol cashewnoten
• 2 kleine rijpe bananen
• Sap van 2 citroenen
• 4 ontpitte dadels

Bereid eerst de banaan/citroenvulling, zodat deze in de koelkast alvast kan koelen, terwijl de cupcake gemaakt wordt.

Bereiding banaan/citroenvulling:
1) Week de 4 dadels in het citroensap, minstens een half uur.
2) Hak de cashewnoten fijn in een keukenmachine, voeg daarna de bananen toe, en mix het vervolgens met de dadels in citroensap tot een smeuïg geheel, en zet het in de koelkast.

Bereiding walnotencupcake:
1) Doe de walnoten, kokosrasp en zout in een keukenmachine en hak het fijn, en doe het geheel in een andere kom.
2) Hak vervolgens de dadels met vanille fijn in de keukenmachine.
3) Voeg het walnotenkokosmengsel toe aan de dadels in de keukenmachine en zorg dat het een soort plakkerig deeg wordt.
4) Doe het deeg in cupcakevormpjes, en zorg dat het walnotendeeg tot de rand komt en in het midden plaats wordt gemaakt voor die heerlijke banaan/citroenvulling!
5) Vervolgens vul je de cupcake op met de banaan/citroenvulling, en zet je de cupcakes minstens een paar uur in de koelkast, zodat het een wat steviger geheel wordt.

Ik heb de cupcakes in de vriezer bewaard, en 3 uur voor gebruik op kamertemperatuur gezet; perfecte methode om alle smaken goed tot zijn recht te laten komen: SENSATIONEEL, en bovendien boordevol vitamine C, kalium en omega 3-vetzuren :)

Bon appetit!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten