De groene bistro

03 juni, 2012

MMMMMango Gazpacho

Heerlijk die zomer!!! Letterlijk :-) Hier in Frankrijk is het de hele week zo rond de 30 graden geweest. Dat is iets te heet voor mij, maar oh, wat is dan zo'n mango gazpacho lekker, zeg!! Die kan ik de hele dag door wel eten. Laat die zon maar schijnen en de mango's, meloenen, sinaasappels en limoenen maar groeien. :-)


Ingrediënten:
• 2 grote, rijpe mango's
• een helft van een middelgrote watermeloen
• sap van 2 sinaasappelen
• sap van 1 limoen
• 2 eetlepels munt, kleingesneden
• 1 eetlepel verse gember, kleingesneden
• een mespunt cayennpeper

Bereiding:
1) Snijd een helft van 1 mango in kleine blokjes en een helft van de halve meloen in blokjes of bolletjes.
2) Doe de rest van de mango's en de meloen samen met de sinaasappelsap in een blender en mix het tot een smeuïg geheel en schenk het in een grote kom.
3) Voeg de limoensap, munt, gember en cayennepeper toe aan de kom.
4) Zet de kom in de koelkast voor minstens 30 minuten, voordat je het opdient aan je zomergasten.

Bon appetit!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten