De groene bistro

14 juli, 2012

Friszoete Zomerse Curry met zelfgemaakte currypasta

Wat een frisse, zoete en pittige curry! Heeeeeerlijk, zowel warm als koud.

Deze curry is ook een supersalade voor bij de picknick of barbecue. Ideaal voor wanneer de zomerzon zich laat zien.

Dit recept is een combinatie van een zelfgemaakte currypasta en de overige curryingredienten naar een recept dat ik van AH.nl heb geplukt.


Ingrediënten curry:
• 2 uien, fijngensneden
• 3 el milde (zelfgemaakte) currypasta*
• 1 blik tomatenblokjes
• 100 ml kokosmelk
• 500 gram gedroogde kikkererwten 24 uur laten weken en daarna een uur koken, of 2 blikken reeds gekookte kikkererwten
• 1 komkommer, kleingesneden
• 1 mango, kleingesneden
• 3 el verse (of diepvries) koriander

Bereiding curry:
1) Verhit 2 el water (of olie) in een pan en voeg daar de uien aan toe.
2) Wanneer de uien wat transparant zijn, voeg dan de currypasta toe en zorg dat al het ui gehuld is in de currypasta.
3) Doe hier de tomaten en de kokosmelk bij en breng het aan de kook, en laat het zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen.
4) Doe het vuur uit en voeg nu voor de warme curry de kikkererwten, komkommer, mango en koriander toe, zodat dat allemaal nog wat wordt opgewarmd. Wacht voor een koude curry nog even met het toevoegen van deze laatste ingrediënten, totdat het geheel afgekoeld is, omdat deze zonder verhitting meer voedingswaarde hebben.

Serveer als salade, of als hoofdgerecht met couscous, rijst of een ander graan, dat je lekker vindt.
Tip: Mocht je glutenvrij willen koken, probeer dan eens boekweit; hartstikke lekker met het gevoel dat je graan eet, maar het niet doet, want boekweit is een zaad.

Bon appetit!!


*De currypasta zelf maken is erg simpel, lekker en je weet bovendien wat er allemaal in zit.. en dat deze lekker vers is, dat proef je! :)

Ingrediënten milde currypasta:
• 2 knoflookteentjes, in grove stukken gehakt
• 1 cm gemberwortel, fijngeraspt
• 3 el kokosrasp
• 2 el kokosnootolie
• 1 el tomatenpuree
• 2 tl garam masala
• 1/4 tl zout
• 2 el verse (of diepvries) koriander

Voor een pittige currypasta kun je 1 tl cayennepeper toevoegen en/of 2 groene pepertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten