De groene bistro

02 maart, 2012

Romige Alfredo Pastasaus

Wat? Alfredo saus? Op een tafel waar niet of nauwelijks dierlijke producten op komen? Yep!
Deze saus, die normaal uit boter, dikke room en parmezaanse kaas bestaat; een saus met alleen maar dierlijke vetten dus, staat hier in een receptvariant compleet zonder dierlijke vetten. Kan dat? Is dat lekker?
Nou, ik kan je vertellen; het gleed bij ons naar binnen! Verschrikkelijk lekker vonden we het met z'n drieën. Het scheelt wellicht dat we, in plaats van de originele fettucini, pasta in de vorm van dieren hadden; paarden, eendjes, koeien... een echte beestenboel op tafel dus vandaag, maar deze beestenboel in pastavorm konden we allemaal erg waarderen, vooral de kleinste eter :)
Dit recept is een variant op een recept van Lauren Ulm van VeganYumYum.com.


Ingredienten voor 3 porties pasta:
• 250 ml rijstmelk
• 1 handvol rauwe ongezouten cashewnoten
• 4 el voedingsgist
• 3 el tamari saus (sojasaus zonder tarwe)
• 2 el kokosnootolie
• 1 el tahini (boter gemaakt van sesamzaad)
• 1 el verse citroensap
• 2 tl mosterd
• 1/2 tl paprikapoeder
• 1/4 tl nootmuskaat
• 2-4 teentjes knoflook
• 4 el peterselie (vers of diepvries)
• 4 el basilicum (vers of diepvries)
• 2 el munt (vers of diepvries)
• 3 el rijstmeel

Bereiding:
1) Doe alle ingrediënten behalve de laatste, de rijstmeel, in een blender en blend het geheel tot een gladde saus.
2) Wanneer je de pasta afgiet, doe de pasta terug in de pan en voeg dan de saus en de rijstmeel toe, zodat alle pasta is bedekt met de saus.
3) Mocht je de saus dikker willen, voeg dan nog wat meer rijstmeel toe.

Serveer direct.

Garneer met verse peterselie of basilicum en serveer met een lekkere salade, zoals een tomaten-spinazie-linzen salade in balsamicoazijnsaus.

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten