De groene bistro

01 februari, 2012

Zoete aardappel met walnoten soep

Deze soep klinkt erg winters, en dat mag ook, want de sneeuw is hier, nabij de Franse alpen, flink gevallen.. en daarnaast geen zon te zien, dus BEREkoud.
Tijd voor een lekker hartige warme soep! Dit recept is een variatie op een recept van Michele Barboa.


Ingrediënten voor 4 porties:
• 1 el olijfolie
• 1 kleine ui, fijngesneden
• 2 stengels bleekselderij
• 2 el gember, kleingesneden of geraspt
• 3 teentjes knoflook, kleingesneden
• 2 el geraspte citroenschil
• 3 zoete aardappelen, kleingesneden
• 250 gram walnoten, fijngemalen
• 1 liter bouillon
• 3 el verse (of diepvries)peterselie
• zout en peper

Bereiding:
1) Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en bleekselderij, todat de ui en bleekselderij zacht zijn.
2) Voeg de gember, knoflook en citroenschil toe en roer een minuutje goed door, totdat de geuren vrij komen.
3) Voeg de aardappelen en bouillon toe, en kook het geheel ongeveer 5 minuten, totdat de aardappelen zacht zijn.
4) Voeg de gemalen walnoten en peterselie toe, en laat het geheel iets afkoelen.
5) Pureer alles tot soep met een blender of staafmixer.

Serveersuggestie: Garneer de soep met extra stukjes walnoot, extra peterselie en/of wat veganistische room, die je gemakkelijk zelf kunt maken door van rijstmelk en rijstmeel een soort papje te maken.

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten