De groene bistro

16 januari, 2012

De lekkerste ChocoCups ooit!!

Mocht je nog een EXTREEEEM lekker en bovendien ontzettend gemakkelijk dessert zoeken; zoek niet verder! Dit is mijn lekkerste zelfgemaakte chocolade dessert/ ijsje/ snack ooit. Proef het zelf!


Ingrediënten voor ongeveer 8 ChocoCups:
• 8 el cacao (zonder toegevoegde suiker)
• 5 el agavesiroop
• 4 el kokosnootolie, welke een vaste vorm krijgt onder 25 graden celsius
• 6 el cashewnotenboter

En een..
• Muffin/cupcake pan/vorm
• Muffin/cupcake papieren inlegvormpjes
Geen idee hoe ik dit officieel eigenlijk moet noemen, vandaar een fotootje voor hopelijk wat meer duidelijkheid:

Bereiding:
1) Meng de cacao, 4 el agavesiroop en de kokosnootolie goed tot een chocoladestroop. Verwarm de kokosnootolie eventueel om beter te kunnen mengen.
2) Leg de papieren inlegvormpjes in de muffin/cupcake pan/vorm.
3) Besmeer de bodem en een rand van 1 à 2 cm van de papieren inlegvormpjes met de chocoladestroop, zodat je een chocoladekuipje krijgt. Er moet nog 1/4 deel van de chocoladestroop overblijven.
4) Leg deze vormpjes 10 minuten in de diepvries, zodat het hard wordt.
5) Vermeng de laatste eetlepel agavesiroop met de cashewnotenboter.
6) Verdeel de cashewnotenboter over de inmiddels hard geworden kuipjes, en leg de vormpjes terug in de diepvries voor nog eens 10 minuten.
7) Besmeer ten slotte de bovenkant van de hard geworden vormpjes met de overgebleven chocoladestroop, zodat je de kuipjes dichtmaakt, en leg de vormpjes nog eens in de diepvries zo'n 5 minuten totdat de bovenkant ook hard geworden is.... en smullen maar!!!

Suggestie: Laat deze ChocoCups een dag of twee dagen langer afgesloten in de diepvries, en ze zijn nog lekkerder!

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten