De groene bistro

15 februari, 2012

Hartverwarmende pompoensoep met gember en kaneel

Nou, dit is me toch een lekkere soep(!!!), en het geeft ook nog eens een flinke boost aan je immuunsysteem; geheel niet vervelend :) Ik heb er vandaag maar eens een flinke pan van gemaakt. Dit recept heb ik verkregen via dr. Ben Kim.


Ingredienten voor 6 porties:
• 1/2 flespompoen, geschild en kleingesneden
• 1 zoete aardappel, geschild en kleingesneden
• 2 cm gemberwortel, geschild en kleingesneden
• 1 liter bouillon
• 1 el olijfolie
• 1 ui, gepeld en fijngesneden
• 2 zoete peren, kleingesneden
• 200 ml kokosroom
• 2 tl kaneel

Bereiding:
1) Breng de bouillon met de flespompoen, zoete aardappel, gember en kaneel in een grote pan aan de kook, en laat het op zacht vuur ongeveer 15 minuten koken totdat de pompoen en de aardappel beetgaar zijn.
2) Bak in een klein pannetje de ui tot deze transparant is, en voeg dan de zoete peren en zo'n 100 ml van de bouillon in de grote pan aan de ui toe en laat het 5 minuten zacht koken tot de peer zacht is. Zorg dat er vocht in de pan blijft.
3) Voeg de inhoud van de kleine pan aan de grote pan toe samen met de kokosroom en blend het geheel. YAM!!!!

Bon appetit!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten