De groene bistro

16 februari, 2012

Frisse pompoencouscous met warme currysaus

Gisteren heb ik een heerlijke flespompoensoep met gember en kaneel gemaakt, waarvan we vandaag nog eens van konden genieten. Hiervoor had ik een halve flespompoen gebruikt, en vandaag heb ik de andere helft gebruikt voor een superlekkere frisse pompoencouscous, heerlijk met andere warme gerechten in de winter, en ideaal voor in de zomer.


Ingredienten pompoencouscous voor 3 porties:
• 1/2 flespompoen, fijngemaakt in de keukenmachine
• 100 gram walnoten, fijngemaakt in de keukenmachine
• 100 gram rozijnen
• 1 el gemalen komijn
• 1 el gemalen koriander
• 1/2 rode ui, fijngesneden
• 1/2 tl zout

Bereiding couscous:
Doe alle ingredienten bij elkaar en meng het geheel goed.

Ingredienten currysaus:
• 100 ml resterende pompoensoep
• 2 el rijstmeel
• 1 el currypoeder

Bereiding currysaus:
1) Verwarm de soep.
2) Voeg dan de rijstmeel en de currypoeder toe, en roer het tot een dikke saus. Mocht het te dik worden, doe er dan wat extra soep bij of water.

Serveersuggestie: Serveer de couscous eventueel licht opgewarmd, samen met de saus, gestoomde kool, gierst en gezoute amandelen of in sojasaus gemarineerde stukjes kip of tofu.

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten