De groene bistro

03 januari, 2012

Zoete dadelstroop

Natuurlijke suiker met vitaminen en mineralen? Dat kan: de dadel.
De dadel is een steenvrucht en is zowel vers als gedroogd rijk aan vitamine B, en bevat onder meer ijzer, fosfor en magnesium.

Maar een waarschuwing vooraf: natuurlijke suiker blijft suiker; met of zonder vitaminen of mineralen, ook deze dadelstroop verhoogt je bloedsuikerspiegel in een razend tempo, dus gebruik het zo min mogelijk om de balans van het bloed, en dus van je hele welzijn, zo veel mogelijk te handhaven. Een zoete smaak is en blijft gewenning.

Voor deze zoete dadelstroop gebruik ik gedroogde dadels; van de buitenkant hard, en van de binnenkant zacht, kleverig en zoet.


Ingrediënten voor 5 eetlepels dadelstroop:
• 10 gedroogde dadels
• 2 el weekwater

Bereiding:
1) Week de gedroogde dadels ongeveer 24 uur in water, totdat de buitenkant ook helemaal zacht aanvoelt.
2) Ontpit de dadels
3) Doe de dadels met het weekwater in de blender, en blend totdat het een smeuïge stroop wordt.
4) Voeg meer weekwater toe, wanneer het moeilijk blenden is, en/ of wanneer je de stroop nog te dik vindt.

Bewaar de stroop in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten