De groene bistro

04 januari, 2012

Een frisse winter Courgettesoep

Ik had zin in een heerlijke wintersoep, om lekker met een grote soepmok in de hoek van de bank te kruipen; romig en warm, maar ook met een bepaalde frisheid. Die frisheid wilde ik graag in die soep terug laten komen door middel van heerlijke frisse kruiden; met succes! :)


Ingrediënten voor 2 porties:
• 1 tl olijfolie
• 1 middelgrote ui, grofgesneden
• 2 tenen knoflook, kleingesneden
• 2 middelgrote courgettes, geschild en grofgesneden
• 300 ml groentebouillon
• 1 el verse (diepvries)peterselie
• 1 el verse (diepvries)munt
• 1 el verse (diepvries)basilicum
• 2 el cashewnotenboter (optioneel)
• 1 el voedingsgist (optioneel, en verkrijgbaar in reformzaken/ biowinkels)

Bereiding:
1) Verhit de olijfolie in een pan.
2) Bak de ui en de knoflook totdat de ui transparant is.
3) Voeg de courgettes en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
4) Zet het vuur zacht en laat het 3 minuten pruttelen, totdat de courgettes beetgaar zijn.
5) Doe alles in een blender, samen met de kruiden, en evt. de cashewnotenboter en de voedingsgist om het wat romiger te maken, en blend het geheel. Ik houd er zelf van om niet te lang te blenden, zodat de soep een nog wat groffere structuur heeft.

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten