De groene bistro

05 januari, 2012

Heerlijke flespompoen met vulling uit de oven

Voor koude regenachtige dagen, zoals gisteren in Meylan, was dit een perfect recept. Het hele huis rook lekker, en de zachte flespompoen met vreselijk lekkere zoete en hartige inhoud was precies wat ik nodig had om de kou en de regen helemaal te vergeten. Dit recept is een aangepast Jamie Oliver recept.


Ingrediënten voor 2 grote porties:
• 1 grote flespompoen, met de kap eraf in de lengte gehalveerd en ontpit
• 2 el olijfolie
• 1 rode ui kleingesneden
• 1 teentje knoflook, kleingesneden
• 1 tl gemalen korianderzaad
• 1 tl gedroogde rozemarijn
• 150 gram of 10 stuks zongedroogde tomaten, kleingesneden
• 250 gram champignons, kleingesneden
• 100 gram ongekookte bruine rijst
• 1 grote handvol pijnboompitten
* 1 handvol pompoenpitten (niet van deze flespompoen), licht geroosterd
• aluminiumfolie

Bereiding:
1) Verwarm de oven op 230 graden celsius voor.
2) Haal met een lepel het vruchtvlees uit de flespompoen tot zo'n 2 cm van de rand, en snijd dit vruchtvlees klein.
3) Verhit in een pan de olijfolie.
4) Bak het vruchtvlees samen met de rode ui, knoflook, koriander, rozemarijn en zongredroogde tomaten zo'n 4 minuten.
5) Voeg dan de champignons toe, en bak het nog eens 2 minuten.
6) Voeg de rijst en de pitten toe, en meng alles goed.
7) Smeer de schil van de pompoen in met olijfolie, en leg de helften met de holten naar boven op een stuk aluminiumfolie.
8) Vul de holten van de pompoen met het mengsel, en druk de helften weer terug tegen elkaar aan met behulp van het aluminiumfolie.
9) Zet het geheel 1.5 uur in de oven.

Suggesties; serveer er groene groente bij en een groente-, granen-, en/ of notenburger.

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten