De groene bistro

12 januari, 2013

Sesam-Gember Snacks

Deze sesamballen zijn een fantastisch smakende snack voor ieder moment van de dag. Deze heerlijke snack werkt bovendien zuiverend voor lichaam en geest; niet slecht! De smaak is erg verrassend; zoet en pittig tegelijkertijd, en een gegarandeerd succes, zelfs bij de kleintjes!


Ingrediënten voor 10 sesamballen:
• 10 el sesamzaad
• 5 flinke handen rozijnen
• 3 el vloeibare kokosnootolie
• 1 el verse gember
• 2 tl gemalen gember
• 2 tl gemalen komijn
• 1 tl gemalen kardemom

Bereiding:
1) Rooster het sesamzaad zo'n 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden celsius, of in een droge bakpan zonder het zaad te verbranden. Laat het sesamzaad afkoelen in een schaal.
2) Vermeng de rest van de ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta.
3) Schep een theelepel pasta uit de keukenmachine, maak er een soort bal van en rol deze om in het sesamzaad totdat de bal helemaal is bedekt, en leg de bal op een bord. Ga zo door totdat de pasta op is.
4) Zet het bord minstens een uur in de koelkast om de ballen harder te laten worden.

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten