De groene bistro

27 november, 2012

Verslavende Chocolademousse - zonder dierlijke vetten!

Verslavend lekker is deze chocolademousse.. en dat helemaal plantaardig zonder geraffineerde suiker! Aiaiai, had ik deze mousse maar nooit gemaakt :-S ;-)! Ik ben bang dat ik deze nog heel vaak ga maken.... dussss, wanneer je me weer eens blij stuiterend voorbij ziet gaan, weet je waarom! Ik hou enorm van stuiteren.. net als Teigetje, leer ik in de boekjes van mijn oudste zoontje. Stuiter je met me mee?

Voor 4 'kleine' porties (ze zijn altijd te klein, maar groot genoeg om te kunnen stuiteren ;-))

Ingrediënten:
• 8 gedroogde dadels, ontpit
• 1 dl water
• 8 el cacao
• 4 el vloeibare kokosnootolie
• 8 el natuurlijk zoete plantaardige melk*
• 1 tl vanillepoeder

*Voor de zoete plantaardige melk gebruik ik meestal een rijstmelk waar gepureerde hazelnoten aan toegevoegd zijn, waardoor de rijstmelk op natuurlijke wijze heerlijk zoet wordt.

Bereiding:
1) Maal de dadels met het water fijn tot een gladde dadelstroop.
2) Voeg daar de rest van de ingredienten aan toe en meng het geheel goed tot een vloeibare chocoladesaus.
3) Zet de saus minstens een uur of anderhalf uur in de koelkast, waardoor de kokosnootolie een vastere vorm aanneemt en de saus een voortreffelijke onweerstaanbare mousse wordt!

Tip: Mocht je nu niet zo goed tegen cafeïne kunnen, kun je proberen of het toevoegen van een theelepel maca, een adaptogeen, je helpt om de effecten van cafeïne te verminderen.

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten