De groene bistro

27 november, 2012

Heerlijke Chocoladetaart met Walnoten en heel veel Liefde

Vijf jaar geleden zei ik 'ja' tegen René, vanaf toen mijn man. Deze vijf jaren zijn een ongelooflijk mooie periode voor mij om op terug te kijken; het wonen en werken in en het ontdekken van de Verenigde Staten en nu het wonen, werken in en ontdekken van Frankrijk en uiteraard al die momenten van geluk die ons in de tussentijd zijn toebedeeld, eerst met z'n tweetjes en nu met onze twee kinderen.

Om deze vijf jaar te vieren heb ik een heerlijke chocoladetaart gemaakt, op geheel plantaardige wijze uiteraard :-). Hier hebben we al heerlijk van genoten en gaan we nog wat extra dagen van genieten.

Het recept is een variatie op een veganistisch recept van Pam Brown.


1 taart  - met een beetje geluk haal je er 12 stuks uit :)

Ingrediënten:
• 8 handenvol walnoten, grofgemalen (zonder dat het een pasta wordt)
• 250 gram zelfrijzend volkoren bakmeel
• 1/2 theelepel zout
• 8 el cacao
• 6 el kokosnootolie, vloeibaar
dadelstroop, gemaakt van 15 ontpitte dadels met ongeveer 150 ml water
• 120 ml plantaardige zure room
• 175 ml water

Topping:
• 1 recept voor chocolademousse (inclusief koelkasttijd)

Bereiding:
1) Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
2) Vet een ovenschaal in van ongeveer 20 cm bij 20 cm.
3) Mix in één kom 3/4 deel van de walnoten samen met het bakmeel, het zout en de cacao.
4) Mix in een andere kom de kokosnootolie, de dadelstroop, zure room en water.
5) Voeg de natte ingredienten toe aan de droge ingredienten en meng het tot een beslag.
6) Doe het beslag gelijkmatig in de ovenschaal en zet het in de oven.
7) Haal het na ongeveer 30 minuten eruit en laat het de taart helemaal afkoelen. Het moet koud zijn, voordat je de topping erop doet. Je kunt de taart eventueel in de koelkast nog kouder laten worden, wanneer deze is afgekoeld.
8) Bestrijk de taart gelijkmatig met de chocolademousse.
9) Maak de taart feestelijk door de rest van de walnoten op een leuke manier te garneren.

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten