De groene bistro

25 mei, 2014

Sapdag 26: Venkelsap voor een verstoorde darmflora

Venkel is niet zozeer een groente, dat ik direct associeer met sap, maar eerder met roerbakken of geraspt als onderdeel van een salade. Maar de venkel is de moeite waard om als sap te drinken vanwege de vele gezondheidsvoordelen ervan.


Venkel helpt o.a. bij:
Bloedarmoede, door het hoge gehalte aan ijzer en histamine.
Te weinig borstmelk; venkelsap (of -thee) verhoogt de hoeveelheid.
Kankerpreventie, door het hoge vitamine C-gehalte, flavanoiden en de essentiële oliën.
• Een verstoorde darmflora: Spijsvertering, constipatie, winderigheid én diarree. Door het regelmatig drinken van rauwe venkelsap stimuleer je een gezonde darmflora, waardoor je een gezonde stoelgang verkrijgt.
Ontstekingspijn, zoals reuma, door de vochtafdrijvende werking
Haaruitval, door de zwavel en de goede aminozuren. Deze versterken het haar en helpen haaruitval verminderen.
Hoge bloeddruk, door de hoeveelheid kalium.
• De hormoonregulatie in het vrouwelijk lichaam, waardoor de menstruatie beter op gang komt.
Oogziekten, door de antioxidanten en de benodigde aminozuren. Venkel gaat het ouder worden tegen, waardoor het ook oogziekten, die door ouderdom ontstaan, tegengaat.

De venkel heeft geeft een lichte anijssmaak aan sap.

Een lekkere en simpele combinatie voor 1 glas is:
• 2 appels
• 1 kleine venkel
• 1 stukje gember (optioneel)

Of laat venkel deel uitmaken van 1 glas groene elixer:
• 3 stengels bleekselderij
• 1 kleine venkel
• 1 komkommer
• 1 grote hand vol bladgroente
• 5 blaadjes munt
• 1 limoen of citroen

EnJoy the Juice & all benefits!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten