De groene bistro

27 februari, 2012

Koole Kokossoep met Koriander

Deze soep is brilliant lekker, al zeg ik het zelf, haha. Na een gezellig, maar ook vermoeiend dagje dierentuin vol harde wind, huilende kinderen en geen enkel restaurant open nog, waar we dus niet even lekker warm bij konden komen temidden van een prachtige beestenboel, konden we wel iets verwarmends en hartigs gebruiken.
Ik dook bij thuiskomst zo snel mogelijk de keuken in om deze dag snel met een warme soep af te kunnen sluiten. Ik zag chinese kool, kokosmelk, koriander, wortels, zoete aardappels liggen, en dat samen met nog wat meer smaakmakers en wat pinda's is het een soep geworden, die smullen geblazen is!! Probeer het zelf :)


Ingredienten:
750 ml bouillon
1 grote wortel, geraspt en kleingesneden
1 grote zoete aardappel, geschild en kleingesneden
6 grote handen vol kleingesneden chinese kool
200 ml kokosmelk
6 el fijngemalen pinda's (eerst 2 uur geweekt, daarna gemalen) of 2 el pindakaas
2 el limoensap
1 el uipoeder (optioneel)
2 tl donkere (rijst)miso
1 tl knoflookpoeder of 1 teentje knoflook
1 tl citroengras
1/2 tl groene currypasta
2 el koriander (vers of diepvries)

Bereiding:
1) Kook de wortel en zoete aardappel ongeveer 10 minuten in de bouillon totdat de groente beetgaar is, en zet dan het vuur uit.
2) Voeg de kool toe en laat deze ongeveer 2-3 minuten zacht worden in de hete bouillon.
3) Doe de bouillon met groenten in een blender en voeg de rest van de ingredienten toe, en blenden maar, maar niet te lang, zodat je de groene koriander nog kunt onderscheiden in de soep.

Serveertip: Garneer met nog wat extra koriander en wat fijngemalen pinda's.

Bon appetit!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten