Hopelijk hebben jullie vandaag net zo gedanst als ik! Oh, wat is dat altijd heeeeerlijk!
Ik had lekker veel energie dankzij de natuurlijke energiedrank vol kalium van spinazie en bleekselderij. Naast deze prachtige heldergroene sap had ik ook voor de deelnemers van de workshop vandaag een ander vers sapje geperst; één van mijn persoonlijke favorieten: ananas met gember.
Thuis gebruik ik meestal behoorlijk wat gember in deze sap, maar uit de deelnemerservaringen van vandaag raad ik je aan om met een klein stukje gember per ananas te beginnen en dat dan mettertijd wat op te voeren ;)
Waar ik vroeger vies was van ananas, waarschijnlijk omdat ik alleen ananas uit blik had geproefd, ben ik, toen ik ananas eenmaal vers had gegeten, erg groot fan geworden van ananas. Jammer dat ik wat dat betreft niet in de tropen woon!
Naast dat ananas lekker is, is het één van de meest gezonde fruitsoorten op aarde. Het bevat de enzym bromelaïne en behalve dat dit enzym goed helpt bij maagklachten, is het een ontzettend krachtige
ontstekingsremmer, vermindert het zwellingen, is het een pijnstiller en een oppepper van het
immuunsysteem en uit studies lijkt het zelfs een anti-tumor werking te hebben.
Het enige nadeel aan ananas vind ik het snijden, maar daar ben ik waarschijnlijk niet alleen in ;)
Hierbij een filmpje met op welke manieren je een ananas kunt snijden:
Video - Ananas snijden
Ik hoorde vandaag, ondanks de scherpte van de gember, veel positieve geluiden over het sap, dus hier het megasimpele, maar superlekkere en -gezonde receptje:
Ingredienten:
• 1 verse ananas, geschild ( zie filmpje hierboven )
• 1 stukje gember van 1 cm bij 2 cm.
EnJoy the Juice!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten