Deze groene curry staat al jaren op het menu; fantastisch simpel, mild en toch met pit, en naast dat deze curry heerlijk smaakt, is deze ook nog eens ontzettend gezond! Bovendien heb je geen dure, en vaak ongezonde, kant-en-klare curry's meer nodig, en ook geen grote verzameling aan kruiden en specerijen.
Deze curry is geweldig veelzijdig, omdat deze niet alleen vegetarisch heerlijk is, zoals met (blokjes) tofu of kleingesneden vegetarische burger, maar ook met vrijwel alle vleessoorten goed te rijmen valt.
Voor 4 personen - groene currysaus
Ingrediënten:
• 4 grote bosuitjes, gebruik alleen het groene gedeelte en snijd dat klein.
• 1 grote duim gember, geschild en kleingesneden
• 4 teentjes knoflook, gepeld en kleingesneden
• 4 el tamari
• 1 blik kokosmelk
• 1/2 groentebouillonblokje
• Tofu (het liefst stevig/firm) (of vegetarische hamburgers of vlees naar keuze) voor 4 personen, kleingesneden
• 1 kleine courgette, kleingesneden
• 1 kleine stronk broccoli, kleingesneden
Bereiding:
1) Meng de bosuitjes, gember, knoflook en tamari samen in een keukenmachine en vermaal het tot een smeuïge groene curry.
2) Vermeng de tofu (of vlees) met de curry en laat het zo'n 30 minuten staan om te marineren
3) Bak de tofu met de curry zo'n 5 minuten op een gematigd vuurtje, totdat de curry wat geuriger wordt en de tofu wat krokanter (of zorg dat het vlees rondom bruin is).
4) Voeg de kokosmelk en het bouillonblokje toe en laat alles een half uurtje pruttelen, terwijl je het af en toe nog wat doorroert, zodat het geheel ingedikt is (en het vlees gaar, wanneer je vlees gebruikt).
5) Voeg de laatste 5 minuten de courgette en de broccoli toe.
Lekker met rijst, broccoli en geraspte kokos.
Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten