De groene bistro

01 mei, 2014

Sapdag 2: Linda Kordich's SuperSinaasappelSap

Wat is die beroemde limonade van Jay Kordich lekker! Een nog heerlijkere, meer frisse, dorstlessende en gezonde limonade bestaat gewoonweg niet. Hopelijk heb jij net zo genoten als ik!    

Achter iedere sterke man staat een sterke vrouw natuurlijk ;) Voor Jay Kordich is dit Linda Kordich. Zij is zo'n 35 jaar jonger dan hij, ze zijn al meer dan 30 jaar bij elkaar en zij staat ook zolang naast Jay om wereldwijd mensen te leren, te inspireren en te motiveren om meer levend voedsel te eten. Ze hebben samen in 1992 het boek 'The Juiceman's Power of Juicing' geschreven, waarvan ruim 2 miljoen exemplaren verkocht zijn.


Linda Kordich heeft het perfecte saprecept voor Sapdag 2:  SuperSinaasappelSap; sinaasappelsap met limoen en gember. Nog een simpel recept, zoals gisteren, zodat we langzaam kunnen wennen aan het persen. Maar ook al is dit sap simpel, het is erg goed voor je, voornamelijk wanneer je verkouden bent of griep hebt.

Gember geeft mij hetzelfde effect als dat alcohol je kan geven; zo'n fijne warme prikkeling in je slokdarm. Het geeft je niet alleen zo'n fijne sensatie, maar het bevat ook nog eens ontstekingsremmende eigenschappen en veel antioxidanten, dus het is zeer raadzaam om voor ieder glas sap wat verse gember mee te persen. Gember kan vooral helpen bij hoofdpijn, misselijkheid en overgeven.

 

De ingredienten voor het SuperSinaasappelSap:
• 3 gepelde sinaasappels, maar zorg ervoor dat je zoveel mogelijk wit vruchtvlees laat zitten (dat zit namelijk vol bioflavonoïden, die onder andere de werking van vitamine C in de sinaasappel versterken) 
• 1 limoen met schil, goed gewassen
• 1 stuk gember, geschild of goed gewassen, van ongeveer 1 bij 1 cm.

Nogmaals vind ik het van belang om te zeggen dat het fruit het best biologisch gekocht kan worden, vooral wanneer je de schil kunt gebruiken, zoals bij de limoen. Maar anders zeer goed wassen met bijvoorbeeld verdund azijn.

EnJoy the Juice! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten