Een heerlijk dessert voor een warme tweede pinksterdag! :-)
Benodigde tijd: 1.5 uur
Ingrediënten bodem:
• 2 handen vol walnoten
• 2 handen vol cashewnoten
• 4 ontpitte dadels
* 1 el kokosnootolie
* 1 tl citroensap
Bereiding bodem:
1) Doe alles in een keukenmachine en mengen maar, totdat het een dikke substantie wordt, waar je een ovenschaal mee kunt beleggen. Mijn gebruikte ovenschaal is vierkant: 15 cm bij 15 cm, en het 'deeg' van dit recept is dan ruim 1 cm dik.
2) Zet de schaal met het 'deeg' minstens een half uur in de vriezer
Ingrediënten vulling:
• 6 flinke handen vol cashewnoten (1 à 2 uur geweekt in water)
• 14 ontpitte dadels (1 à 2 uur geweekt in water)
• sap van 2 flinke sinaasappels
• 10 el kokosnootolie
• 6 el cacaopoeder (ongezoet)
• 2 el vanille (in poedervorm of vloeibaar) of 1 vanillestokje
• 2 el sinaasappelschilrasp (of in poedervorm)
Bereiding vulling:
1) Alles mag weer in de keukenmachine, totdat het een smeuig chocoladegeheel wordt.
2) Vul vervolgens gelijkmatig de schaal (met het 'deeg'), dat dan al een half uur in de vriezer heeft gestaan, met de chocolade, en zet het minstens een uur terug in de vriezer totdat het geheel wat hard is geworden.
Heerlijk als dessert, en op ieder ander moment, vooral op warme dagen, zoals deze! :-)
Bon appetit!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten